Grafik Bölümü Yüksek Lisans Programı

YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ

Ders Adı:   Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği

Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi, bilimsel bir araştırmanın gerçekleştirilmesinde kullanılacak yöntem ve teknikler üzerinde duran bir derstir. Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi bilimsel bir araştırmanın yapılmasında izlenmesi gereken yolları bilim ve bilimsel araştırmanın temel ilkelerine yönelik anlayışı da geliştirerek vermeyi amaçlar.

Özgün Baskı Resim

Baskı tekniklerinin tarihsel gelişimi, baskı teknolojilerinin çeşitleri ve bunların özellikleri, baskı teknikleri arasındaki farklılıklar, baskı tekniklerinde kullanılan baskı malzemelerinin “kağıt, mürekkep, kalıp” özellikleri ve çeşitlerinin sınıflandırılması ile ilgili temel bilgileri vermek ve kavratmaktır.

Grafik Üretim Teknikleri

Grafik Tasarım ürünlerinin çoğaltım tekniklerinin ve kullanım yöntemlerinin incelenmesi-uygulanması. Ofset baskı, Sayısal (sanal) medya (tablet, WEB arayüz tasarımları)

Reklam Grafiği  I

Reklam Grafiği ile ilgili çok yönlü araştırma ve uygulamalar yapmak,  gazete, dergi, radyo, televizyon, WEB, tablet ilanları- afiş ve reklam panosu tasarımı, 3-boyutlu açık hava uygulamalarının hedef kitle analizi ışığında tasarlanmaları ve teknik uygulamalarını içerir.

Reklam Grafiği  II

Resimleme

Bir tanıtımın, konunun, kitabın, metnin özgün bir resimleme (illüstrasyon) ile canlandırılması.

Tipografi I

Grafik Tasarım alanının en önemli bileşenlerinden biri olan yazı kullanımının (Tipografi) açılımı, içerikleri, kullanım yer ve özelliklerini irdeliyerek projeler oluşturmayı amaçlar. Üretkenlik, Sorgulayacılık, Yaratıcılık, Proje Tasarlama ve Yönetme yetisi kazandırmayı hedefler.  İstenilen fikirlerin sembol, simge ve metinlerle anlatımını sağlayacak form ve biçim araştırmaları yapmak; Tipografik bir görsel dil oluşturmak, imaj yaratmak.

Tipografi II

Grafik Tasarım alanının en önemli bileşenlerinden biri olan yazı kullanımının (Tipografi) açılımı, içerikleri, kullanım yer ve özelliklerini irdeliyerek projeler oluşturmayı amaçlar. Üretkenlik, Sorgulayacılık, Yaratıcılık, Proje Tasarlama ve Yönetme yetisi kazandırmayı hedefler. İstenilen fikirlerin sembol, simge ve metinlerle anlatımını sağlayacak form ve biçim araştırmaları yapmak; Tipografik bir görsel dil oluşturmak, imaj yaratmak.

Deneysel Grafik Tasarım  I-II

Bilindik yaklaşımların dışında  fikirler geliştirmek ve güncel tasarım sorunlarına ilişkin özgün ve yaratıcı çözümler getirmek.. Görsel denemelerle bilindik yaklaşımlar dışında yeni, yaratıcı, deneysel çözümler geliştirir.

Bölüm ile İlgili Linkler